Menu

Suomen Intian suurlähetystö

Raili ja Reima Pietilä voittivat vuonna 1963 Suomen New Delhin suurlähetystön suunnittelukilpailun kauniilla, vahvalla ehdotuksellaan “Lumi puhuu vuorilla”. Työ kuitenkin tilattiin Pietilöiltä vasta vuonna 1980 ja muokatun suunnitelman pohjalta rakennettu lähetystö avautui vihdoin vuonna 1986. Tontin rakennuskokonaisuus muodostuu kuudesta erillisestä lateraalisesta rakennuksesta, joiden kattomuodot luovat ilmasta katsottuna veistoksellisen vaikutelman.

Peruskorjauksen myötä tämä suomalaisen modernismin myyttinen mestariteos on noussut jälleen alkuperäiseen loistoonsa. 2-vaiheinen hanke koostui talotekniikan perusteellisesta uudistuksesta, joistakin toiminnollisista muutoksista sekä aikaisempien korjaus- ja ylläpitotöiden paikkailuun keskittyvästä, alkuperäistä arkkitehtuuria kunnioittavasta restaurointiurakasta. Peruskorjauksen yhteydessä lähetystötonttia rajaavan aidan ulkopuolelle rakennettiin uudet porttirakennukset ja uima-altaan päätyyn uusi piharakennus, johon sijoittuu pieni kuntosali.

Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
Valokuva: Tuomas Uusheimo
asemapiirros
Tonttileikkaus

NIMI: Suomen suurlähetystö, New Delhi

LAJI: Toimeksianto, 2013

TILANNE: Valmis, peruskorjaus valmistui marraskuussa 2018

SIJAINTI: New Delhi, Intia

TILAAJA: Ulkoministeriö

OHJELMA: Toimisto-, edustus-, apu- ja asuintiloja, 4 400 m²

TYÖRYHMÄ: ALAn osakkaat Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta (2015 asti) ja Samuli Woolston sekä Simo Nuojua, Lotta Kindberg ja Mirja Sillanpää

YHTEISTYÖKUMPPANIT: Sitowise (insinöörisuunnittelu), WSP Finland (projektinjohto), Annukka Pietilä (rakennussuojelu), C P Kukreja Architects (paikallinen arkkitehtikumppani), Jasleen Waraich Landscape Architecture (maisema-arkkitehtuurikonsultti), SCG Contarcts India (pääurakoitsija)

ALKUPERÄINEN SUUNNITELMA: Raili & Reima Pietilä, kilpailu 1963, valmistui 1986