Menu

Loft G

Hankkeessa muutettiin kerros entisestä teollisuusrakennuksesta vanhan Helsingin kantakaupungin umpikorttelin sisäpihalla yksityisasunnoksi. Asunnolla on pinta-alaa 205 m². Lähtökohtina olivat 3,8 metriä korkeat huoneet ja katon koruttomat betonipalkit.

Tilaaja halusi ainutlaatuisen valoisan ja tilavan asunnon, jossa perheen yksityinen taidekokoelma pääsisi oikeuksiinsa. Haasteena oli siis yhdistää teollisuustilan karhea tunnelma lapsiperheen korkealaatuiseen asuinympäristöön.

Asunnon uudet rakennusosat erottuvat alkuperäisiä vasten. Niiden kaarevat muodot jakavat suuren yhtenäisen tilan kolmeksi makuuhuoneeksi sekä olohuoneeksi. Kaikkien seinä- ja kattopintojen väri on seesteisen valkoinen ja uusien seinäpintojen kiiltävyys ja tasaisuus rinnastuu vanhojen osien mattaan karheuteen. Huoneiden väliset ovet ovat koko tilan korkuisia. Kun ne avataan, yhdistyvät asuintilat isoksi galleriamaiseksi läpi talon ulottuvaksi tilaksi.

NIMI: Loft G

LAJI: Toimeksianto, 2007

TILANNE: Rakennettu, valmistunut 2008

SIJAINTI: Helsinki

TILAAJA: Yksityinen

OHJELMA: Asuinhuoneisto, 205 m²

TYÖRYHMÄ: ALAn osakkaat Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta ja Samuli Woolston sekä Kalle Berggren, Jani Koivula, Aleksi Niemeläinen, Pauliina Rossi ja Iida Tulkki

YHTEISTYÖKUMPPANIT: Insinööritoimisto Pentti Savolainen (rakennesuunnittelu), Insinööritoimisto Leo Maaskola (LVIA- ja sähkösuunnittelu), Insinööritoimisto Heikki Helimäki (akustinen suunnittelu), Länsi-Uudenmaan Rakennuspalvelu (pääurakoitsija), Nyströms Byggservice (puuseppä), E. Rehn putkihuolto (LVI-urakoitsija), Sarins elektriska (sähköurakoitsija)

«
»