Menu

Pulkkilanharjun matkailukeskus

ALA suunnittelee uutta matkailukeskusta Päijänteelle, Pulkkilanharjun puretun Kesäravintola Reimarin paikalle. Uusi, puinen, rinnetontin maaston muotoja seuraileva matkailukeskusrakennus koostuu porrastetusta massasta, jonka sisään sijoittuvat kahteen tasoon majoitustilat, sekä massan päälle sijoittuvasta ravintolasta ja sen terasseista.

Useamman huoneen huoneistot, joihin rakennetaan oma sauna ja joista on suora yhteys suurelle terassille altaineen, tulevat alempaan kerrokseen. Tämän lisäksi alakerrassa on kuntosali sekä henkilökunnan tilat. Ylempään kerrokseen taas sijoittuvat hotellihuoneet ja kolme pientä majoitushuonetta. Ravintola on suunniteltu rakennuksen eteläpäähän ja on saavutettavissa sekä tien puolelta että terassin kautta rannan puolelta. Reimarin vanha rantasauna jää ennalleen, mutta sitä ympäröiviä terassirakennelmia karsitaan. Rantaan on suunniteltu kaksi uutta laituria.

Uusi suuri, kahteen osaan jakautuva terassialue avautuu länteen Hinttolanselän suuntaan. Majoitushuoneistoilla on oma terassialue alakerran tasossa. Ravintolan porrastettu terassi yhdistää yläkerrassa olevan ravintolan rantaan. Terassi jatkuu myös ravintolan tasosta ylöspäin aina hotellihuoneiden yläpuoliselle katolle.

Uudisrakennuksen vaatimista laajoista maansiirtotöistä huolimatta tontin arvokas puusto säilytetään mahdollisuuksien mukaan. Viheralueet suunnitellaan kasvistoltaan helppohoitoisiksi ja harjuympäristöön sopiviksi. Uudet täydentävät autopaikat sijoitetaan puretun rakennuksen paikalle lähemmäs rantaa.

 

NIMI: Pulkkilanharjun matkailukeskus

LAJI: Toimeksianto, 2020

TILANNE: Käynnissä

SIJAINTI: Pulkkilanharju, Asikkala

TILAAJA: Rosees Oy

OHJELMA: Matkailukeskus, jossa majoitustiloja ja ravintola, 850 m²

TYÖRYHMÄ: Juho Grönholm, Antti Nousjoki ja Samuli Woolston sekä Toni Laurila, Felix Laitinen ja Aleksi Vuola

YHTEISTYÖKUMPPANIT: Timber Bros (rakennesuunnittelu), AirExet (LVIA-suunnittelu), Insinööritoimisto LA (sähkösuunnittelu)