Menu

Tampere-talon hotelli

Uusi Courtyard by Marriott -hotelli muodostaa Tampere-talon kanssa luontevan kokonaisuuden, joka on enemmän kuin osiensa summa niin toiminnallisesti kuin kaupunkikuvallisestikin. Hotelli myös lujittaa Tampere-talon ja Tampereen yliopiston päärakennuksen sidosta.

Hotellitorni sijoittuu kunnioittavan etäisyyden päähän Tampere-talon pää-sisäänkäynnistä ja Sorsapuistoon avautuvista lämpiötiloista, ja ottaa paikkansa Kalevantien ja Yliopistonkadun risteyksessä. Torni rajaa Tampere-talon sisään-käyntiaukion kaupunkiaukioksi, jota maantasokerroksen julkiset toiminnot elävöittävät. Tampere-talon aulasta tulee sisäyhteys hotelliin.

Toiminnallisesti hotellirakennus on selkeä. Hotellin sisäänkäynnin yhteyteen sijoittuvat vastaanotto ja palvelupiste, monikäyttöinen ravintolatila sekä kuntosali. Hotellihuoneisiin tulee kaikki ne ominaisuudet, joita työkseen matkustavat hotellimajoitukselta kaipaavat. Kylpyhuoneista tehdään valoisat ja avarat. Lattiaan asti ulottuvat ikkunat avaavat kiehtovia näkymiä ympäröivään kaupunkitilaan ja ylimmistä kerroksista myös laajempaan maisemaan.

Hotellin julkisivumateriaalina tullaan käyttämään voimakkaasti muotoiltua valkobetonia, joka muodostaa hillityn lisän Tampere-talon materiaalikokonaisuuteen ja pelaa yhteen läheisen yliopiston päärakennuksen valkobetonielementtien kanssa.

Toimeksianto perustuu ALA:n, SRV:n ja Marriottin yhteiseen, vuosina 2013-2014 järjestetyn tontinluovutuskilpailun voittaneeseen ehdotukseen.

NIMI: Courtyard by Marriott Hotel Tampere-talo

LAJI: Tontinluovutuskilpailu, 2013-2014, 1. palkinto, jatkotoimeksianto, 2017

TILANNE: Rakenteilla, hotelli valmistunee syksyllä 2019

SIJAINTI: Tampere

TILAAJA: Tampereen kaupunki ja Tampere-talo

OHJELMA: 9 000 m2 hotellitoimintoja ja aulatiloja

TYÖRYHMÄ TOTEUTUSVAIHEESSA: Juho Grönholm, Antti Nousjoki ja Samuli Woolston sekä Sampo Honkala, Saana Koivusalo ja Stephanie Polochowitz

TYÖRYHMÄ KILPAILUVAIHEESSA: Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta ja Samuli Woolston sekä Marta Borzeszkowska, Tonny Jensen, Tiina Juuti, Anders Jönsson, Julius Kekoni, Pauliina Rossi ja Jussi Vuori

YHTEISTYÖKUMPPANIT: SRV (urakoitsija), Marriott International (hotellioperaattori), VIZarch (visualisoinnit), Seppo Karppinen (liikennesuunnittelu kilpailuvaiheessa)