Menu

Courtyard Tampere City -hotelli

Uusi Courtyard by Marriott -hotelli muodostaa Tampere-talon kanssa luontevan kokonaisuuden, joka on enemmän kuin osiensa summa niin toiminnallisesti kuin kaupunkikuvallisestikin. Hotelli myös lujittaa Tampere-talon ja Tampereen yliopiston päärakennuksen sidosta.

Hotellitorni sijoittuu kunnioittavan etäisyyden päähän Tampere-talon pääsisäänkäynnistä ja Sorsapuistoon avautuvista lämpiötiloista, ja ottaa paikkansa Kalevantien ja Yliopistonkadun risteyksessä. Torni rajaa Tampere-talon sisäänkäyntiaukion kaupunkiaukioksi, jota maantasokerroksen julkiset toiminnot elävöittävät. Tampere-talon aulasta tulee sisäyhteys hotelliin.

Toiminnallisesti hotellirakennus on selkeä. Hotellin sisäänkäynnin yhteyteen sijoittuvat vastaanotto ja palvelupiste, monikäyttöinen ravintolatila sekä kuntosali. Hotellihuoneissa ovat kaikki ne ominaisuudet, joita työkseen matkustavat hotellimajoitukselta kaipaavat. Kylpyhuoneet ovat valoisat ja avarat. Lattiaan asti ulottuvat ikkunat avaavat kiehtovia näkymiä ympäröivään kaupunkitilaan ja ylimmistä kerroksista myös laajempaan maisemaan.

Hotellin julkisivumateriaaliksi on valittu voimakkaasti muotoiltu valkobetoni, joka muodostaa hillityn lisän Tampere-talon materiaalikokonaisuuteen ja pelaa yhteen läheisen yliopiston päärakennuksen valkobetonielementtien kanssa.

Suunnittelutoimeksianto perustui ALA:n, SRV:n ja Marriottin yhteiseen, vuosina 2013-2014 järjestetyn tontinluovutuskilpailun voittaneeseen ehdotukseen.

NIMI: Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli

LAJI: Tontinluovutuskilpailu, 2013-2014, 1. palkinto, jatkotoimeksianto, 2017

TILANNE: Valmis, hotelli aukesi 7.1.2020

SIJAINTI: Tampere

TILAAJA: KEVA

OHJELMA: 8 900 m2 hotellitoimintoja ja aulatiloja

YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI: LEED Gold

TYÖRYHMÄ TOTEUTUSVAIHEESSA: Juho Grönholm, Antti Nousjoki ja Samuli Woolston sekä Sampo Honkala, Saana Koivusalo, Stephanie Polochowitz, Heikki Ruoho, Samuel Albert, Suneet Jagdev ja Alina Moise

TYÖRYHMÄ KILPAILUVAIHEESSA: Juho Grönholm, Antti Nousjoki, Janne Teräsvirta ja Samuli Woolston sekä Marta Borzeszkowska, Tonny Jensen, Tiina Liisa Juuti, Anders Jönsson, Julius Kekoni, Pauliina Rossi ja Jussi Vuori

YHTEISTYÖKUMPPANIT: SRV (urakoitsija), DUCO Rakennuttaja (rakennuttajakonsultti), Ramboll (insinöörisuunnittelu), Sitowise (liikennesuunnittelu), Marriott International (hotellibrändi), Odyssey Hotel Group (hotellioperaattori), VIZarch (visualisoinnit), Vlad Vernica (visualisoinnit), Tampere-talo (kongressikeskusnaapuri)

VALOKUVAT: Tuomas Uusheimo